fbpx
Digitalt jobbintervju
Jobbsøker

Digitalt jobbintervju – slik gjør du et godt førsteinntrykk

I en tid hvor de fleste holder seg hjemme, må vi finne nye måter å tenke på – også når det kommer til jobbintervju. Bedrifter ønsker færrest mulig fysiske besøk, og om du blir innkalt til jobbintervju er det sannsynligvis av den digitale sorten. Men hvordan gjør man egentlig et godt førsteinntrykk gjennom webkamera? Vi i Jobzone har de siste ukene holdt mange intervjuer hjemmefra og gir deg nå de viktigste tipsene for å lykkes på digitalt jobbintervju.

 • Etabler trygghet

  Som om det ikke var nervepirrende nok å skulle på jobbintervju, må du nå tenke på hvordan du framstår på arbeidsgivers skjerm. Men situasjonen vi er oppe i nå er også ny for arbeidsgiver. Small talken løser du lett ved å spørre hvordan det går med arbeidsgiver i disse tider og det beste er at du slipper å tenke på om håndtrykket ditt er av riktig styrke. Det du likevel burde passe på er øynene dine. Møt arbeidsgivers blikk ved å se gjennom kamera og unngå å se for mye på bildet av deg selv. Det kan også være lurt å ha CV-en i nærheten om arbeidsgiver ønsker å gå gjennom tidslinjen din.

 • Møt opp til riktig tid

  Akkurat som i vanlige jobbintervjuer er det fullt mulig å rote seg bort på vei til det digitale møterommet. Sørg derfor for å møte opp i god tid ved å logge inn på riktig plattform 5-10 minutter før intervjuet starter. Om alt går smertefritt kan du bruke de ekstra minuttene på å tenke gjennom hvordan du ønsker å få fram det du ønsker å si.

 • Rigg deg til

  Nå som arbeidsgiver får bli med deg hjem, må du kontrollere hvilke omgivelser du vil bli assosiert med. Sett deg ved et vindu for naturlig lys, gjerne med en nøytral vegg bak deg. Unngå forstyrrende elementer som bråk fra de du bor med og distraherende husdyr. Selv om vi elsker de små krabatene på fire ben, kan det fort bli irriterende om skjermbildet veksler mellom katt og menneske. Et annet irritasjonsmoment er dårlig teknikk. Sørg for at du framstår som en teknisk mester ved å teste med en venn på forhånd. Lad utstyret ditt og pass på at lyden og nettverksforbindelsen er god.

 • Dress for success

  Selv om du kanskje har fått deg en fast koronauniform etter tre uker med hjemmekontor, betyr ikke det at joggebukser og flekkete t-skjorter burde bli med inn i det digitale møtet. Du skal fortsatt på intervju, så kle deg som om det er det du skal. Det kan kanskje virke greit å droppe underdelen, men unngå fristelsen og tenk gjennom hele antrekket i tilfelle du må reise deg under intervjuet.

 • Forbered deg

  Det viktigste du kan gjøre før et jobbintervju, enten det er digitalt eller ikke, er å forberede deg på den faktiske samtalen. Gjør deg opp noen tanker om hvorfor du burde få stillingen, samt hva det er som virker så spennende med den. Les deg opp på selskapet og finn ut hvordan du skal få fram at du ikke bare har søkt på alle stillingene som finnes der ute.

Til slutt kommer det viktigste tipset for alle jobbintervjuer: vær deg selv! Det er heldigvis ingenting en skjerm kan gjøre med det som gjør deg til den du er, så møt opp digitalt og stol på at du har blitt kalt inn på grunnlag av dine kvalifikasjoner og kunnskap. Lykke til på digitalt jobbintervju!

Forfattere

, ,