fbpx
Arbeidsgiver

Slik lykkes W. Giertsen Tunnel med rekrutteringen

Ved flere ansettelser opplevde teamet i W. Giertsen Tunnel at inntrykket de hadde fått fra intervju og søknad, ikke stemte over tid. Les hvordan selskapet snudde trenden og lyktes med rekrutteringen, gjennom hjelp fra Jobzone.

Giertsen Tunnel leverer løsninger for vann- og frostsikring i tunneler og bergrom. Det hele startet tidlig på 80-tallet, da en kunde ønsket å installere en plasthall, en såkalt rubbhall, inne i et fuktig fjellrom: – På den tiden hadde vi ingen erfaring med duk i fjellhaller, men vi lovte kunden å fikse det likevel, forteller daglig leder Andre Mjelstad. Vips, så var W. Giertsen Tunnel kommet til verden.

 

Trygt og profesjonelt

WGT har en stabil stab hvor nye medarbeidere gjerne blir værende fordi de trives så godt. Likevel har ikke alltid ansettelsene fungert for selskapet. – Før vi brukte rekrutteringsbyrå, ansatte vi en del medarbeidere som endret karakter i forhold til hva vi hadde fått inntrykk av gjennom intervju og søknader. Det var rett og slett ikke alt som stemte, forteller eksportsjef Alv Hanstvedt, som selv har jobbet i selskapet siden 80-tallet.

Feilansettelsene førte til at WGT kom i kontakt med Jobzone, som kunne bistå med ansettelsesprosessen og oppfølging av medarbeiderne, også etter ansettelsen var gjennomført. – Vi opplever at Jobzone er genuint interesserte i å følge med på hvordan det går med medarbeiderne.  De er flinke til å følge opp både oss og medarbeideren. Det er rett og slett trygt og profesjonelt for alle parter, forteller Mjelstad.

 

Sparer tid og sikrer kvalitet

Det er flere gode grunner til å bruke rekrutteringsbyrå i ansettelsen, men WGT legger vekt på at de både sikrer kvalitet og sparer tid. Jobzone tar seg av stillingsannonser, innkommende søknader, førstegangsintervju og videre oppfølging. Dermed kan WGT bruke tid på den spennende delen av ansettelsen, ved andregangsintervju med de best kvalifiserte kandidatene.

Utover praktiske fordeler fremhever Mjelstad verdien av et varig tillitsforhold med en bemanningspartner: -Nøkkelen ligger i kvalitetsleveringer over tid, og selvfølgelig at vi har en god tone. Som mennesker må vi bygge relasjoner og tillit, og det har vi og Jobzone lykkes med, forteller han.

 

Slik finner WGT og Jobzone de beste kandidatene

For å finne de rette kandidatene til WGT bruker Jobzone en rekke annonseverktøy som Finn.no og sosiale medier. Personlighetstester er også et viktig verktøy de tar i bruk for å unngå feilansettelser.

Ettersom Jobzone er Norges største norskeide bemannings- og rekrutteringsbyrå tror også Mjelstad at den kjente merkevaren trekker til seg kandidater som ikke nødvendigvis ville søkt direkte til WGT:
– Jobzone jobber innenfor en rekke bransjer, og tiltrekker seg dermed aktuelle kandidater, også fra andre bransjer enn vår egen.

 

Trenger du hjelp med ansettelsen?

Om din bedrift ønsker å spare tid og sikre kvalitet i ansettelser, ønsker vi deg hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss i Jobzone. Vi har lokale Jobzone-kontorer over hele landet, så uansett hvor du befinner deg kan vi bistå med dine bemannings- og rekrutteringsbehov. Du finner kontaktinformasjon til din lokale Jobzone-kontakt her.

Forfattere