fbpx
Jobbsøker

Slik bygger du på CV-en

Som fersk i jobbmarkedet kan CV-en ofte framstå som «tynn». Du har kanskje aldri hatt en  fulltidsstilling, eller det kan ha gått en stund siden du var ute i jobb sist. Heldigvis er det flere grep du kan gjøre.

 

Jobb som frivillig

Å jobbe frivillig kan gi deg arbeidserfaring, og dessuten en følelse av å bidra til noe større enn deg selv. Men har du tenkt på at mange får sin første referanse innen frivilligheten? Husk også at frivillighet ikke er begrenset til veldedige organisasjoner, så tenk bredt. Noen trenger omsorgsarbeidere, andre sjauing eller hjelp til informasjonsarbeid. Hvis oppgaven passer deg, så vil du også vise fram det beste i deg selv og få en god attest. Det er vel unødvendig å nevne at du får nye bekjentskaper gjennom frivillighet, og at mange har hatt stor nytte av dette nettverket i sin senere jobbkarriere?

 

Ikke vær redd for vikariater

Mange jobbsøkere er skeptiske til kortvarige oppdrag og går kanskje uten jobb i stedet for å ta et vikariat. Husk at prosjektstillinger og vikariater kan lede til faste stillinger, og ofte gjør det! Uansett får du erfaring og en ny referanse. Husk at hvis du får en slik jobb gjennom et bemanningsbyrå, blir du etter dagens regler også fast ansatt hos byrået. Når det første oppdraget tar slutt, vil derfor byrået hjelpe deg med å finne et nytt oppdrag.

 

Tidligere prosjekter

Gjennom studier og verv har du kanskje vært del av prosjekter? Om de er relevante for stillinger du skal søke på, kan det være lurt å legge dem til på CV-en. Har du for eksempel vært leder for et forskningsprosjekt i forbindelse med bacheloroppgaven? Det kan vitne om at du er strukturert og har gjennomføringsevne.

 

Lær deg noe nytt

Det er mye å lære av å lese stillingsannonser. Ser du at du mangler spesielle kvalifikasjoner som blir listet opp i aktuelle stillingsannonser? Vurder da om du bør legge en litt lengre plan for å få drømmejobben ved å gå for videreutdanning eller et nettkurs. Da får du ikke bare nødvendig kompetanse, men viser også en fremtidig arbeidsgiver at du er engasjert, tar initiativ og er målrettet. Et slikt grep kan fort bli et avgjørende punkt i et jobbintervju. Det finnes mange gode kursplattformer på nett, blant annet Coursera og Skillshare.

 

Vi håper dette har inspirert deg til å tenke kreativt når det kommer til CV-bygging. I Jobzone vet vi at du er så mye mer enn CV-en din. Om du ønsker en fot inn i arbeidsmarkedet vil vi som et siste tips anbefale deg å registrere deg som jobbsøker hos oss. Du kan også ta kontakt med ditt lokale Jobzone-kontor her for å høre hvilke muligheter vi kan tilby.

Forfattere